Klassifikationer - slidstyrke

Slidstyrke
Fliser karakteriseres ofte ud fra slidstyrke, som afspejler den hårdhed der findes i overfladen og hvor modtagelig den er for ridser og slid i overfladen. Den meste anvendte skala er PEI-skalaen.

Slidstyke 1  (PEI I)
Egnet til rum hvor man fortrinsvis går med blødt fodtøj eller barfodet. Uden materiale  (små sten m.v) som kan ridse. Velegnet i badeværelse, soveværelse eller andre steder med let trafik.
 
Slidstyrke 2  (PEI II)
Anvendes typisk ved gulvarealer hvor man går med normalt fodtøj og hvor der kan forekomme lettere skidt som kan ridse. Normaltvis ikke i køkkener eller entréer og ikke i rum med tung trafik.
 
Slidstyrke 3  (PEI III
Gulvarealer hvor der også gåes med normalt udendørsfodtøj og hvor der kan forekome lidt skidt som kan ridse. Velegnet til køkken/alrum, gang, entreer badeværlser m.m.
 
Slidstyrke 4  (PEI IV)
Gulvarealer hvor der er megen trafik og med tungere fodtøj med indslæbning af skidt som kan ridse. Kan bruges ved indgangspartier, køkkener, alrum terasser. Kan også anvendes i butikker, kontor og visse industrielle miljøer.
 
Slidstyrke 5  (PEI V)
Gulvarealer som udsættes for voldsom traffik og med tungt (udendørs) fodtøj. Velegnet på offentlige gulve, butikscentre, indgangspartier og kontor- og visse industrielle miljøer.